Logo Polskiego Radia
Print

Американці вражені економікою Польщі

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 20.06.2012 14:18
За даним Нацбанку Польщі, США це шостий закордонний інвестор у Польщі. Американці запевняють, що знають, де знаходиться Польща

У Варшаві триває польсько-американський економічний саміт. Найважливіші теми – це зокрема співпраця в ділянці атомної енергії, сланцевого газу, торгівлі, авіації, а також безпеки та біотехнології.

Від початку трансформації, США інвестували в Польщі приблизно 30 мільярдів доларів, і планують ще більше. Заступник міністра торгівлі США Франціско Санчес наголосив під час зустрічі, що американці позитивно вражені економічними результатами Польщі.

- ВВП у Польщі з 2008 по 2011 рік зріс на 16%. Пане прем’єр-міністр, повірте, ми знаємо, що між Росією та Німеччиною є така країна, як Польща. Ми віримо в поляків, віримо у їхній дух підприємливості та віримо у ваше майбутнє - запевняв Санчес.


Учасники саміту вказують також на ускладення у співпраці, це зокрема велика відстань між Польщею та США, мовний бар’єр, культурні різниці та факт, що Польща дуже тісно співпрацює з іншими країнами ЄС.

За даним Національного банку Польщі, американці це 6 закордонний інвестор у Польщі.

Л.І/IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти