Logo Polskiego Radia
Print

Чергова справа проти Тимошенко

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 25.06.2012 10:38
У Харкові триває засідання суду стосовно шахрайства, якого нібито допустилася Юлія Тимошенко в 90-их роках

Тоді Юлія Тимошенко керувала Єдиними енергетичними системами України. Обвинувачена у процесі участі не бере.

Тюремна служба повідомляє: Юлія Тимошенко написала заяву, що не погоджується на участь у процесі у зв’язку з думкою німецьких лікарів, які її обстежують. На їхню думку, перевезення в суд негативно відбилося б на здоров’ї екс-прем’єрки, що майже два місяці лікує захворювання хребта.

У залі засідань як спостерігач знаходиться колишній президент Польщі Александер Кваснєвський, який напередодні зустрівся з Юлією Тимошенко в Харківській лікарні. У недільній зустрічі також взяв участь колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс. Обидва політики очолюють спеціальну місію Європарламенту в Україні. Однак вона в основному стосується касаційного процесу Тимошенко – про процесуальні порушення під час підписання газових угод з Росією в 2009 році.

Розгляд касаційної скарги заплановано на вівторок, проте цей термін правдоподібно буде відкладений – через відсутність, з причини поганого здоров’я, засудженої.
Спершу касаційну скаргу планувалося розглядати 21 травня, але відтак процес перенесено якраз на червень. Німецькі лікарі прогнозують значне поліпшення стану здоров’я Тимошенко уже через кілька тижнів.

І.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти