Logo Polskiego Radia
Print

Польські очільники розмовляли про безпеку

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 28.06.2012 08:53
Президент Броніслав Коморовський і прем’єр-міністр Дональд Туск наголосили на потребі модернізації армії
Президентський палац у ВаршавіПрезидентський палац у ВаршавіWikimedia Commons/Marcin Białek/CC BY-SA 3.0

Польща повинна відігравати активну роль у НАТО та в Спільній політиці безпеки і оборони Європейського Союзу. Таку думку висловили президент Броніслав Коморовський і прем’єр-міністр Дональд Туск, які зустрілися, щоб обговорити найважливіші аспекти безпекової політики Польщі. Як повідомила голова прес-бюро Канцелярії президента Йоанна Тшаска-Вєчорек, головною темою було майбутнє польської армії.

– Реформа системи командування, підвищення платні солдатам та інвестиції у морському флоті вже давно є предметом зацікавлення президента. Ці теми обговорювалися під час зустрічей і розмов відносно питань оборони, – повідомила представниця Канцелярії президента.

Президент і прем’єр-міністр Польщі наголошували на потребі дальшої модернізації збройних сил, спрямованої на підвищення обороноздатності, звернули увагу на необхідність поліпшити матеріальний статус солдатів. Зазначено, що 1-го липня військовики отримають збільшення заробітної плати на 300 злотих (70 євро).

Броніслав Коморовський і Дональд Туск обговорили положення реформи системи командування збройними силами і висловили підтримку майбутньої ролі

генерального штабу.

Н.Б./ IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти