Logo Polskiego Radia
Print

Хто винний у Смоленській катастрофі?

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 02.07.2012 13:25
Прокуратура зняла з порядку денного цивільний чинник як причину катастрофи під Смоленськом
Останки польського літака ТУ-154М. У катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 представників Польщі, в тому числі президент Лєх КачинськийОстанки польського літака ТУ-154М. У катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 представників Польщі, в тому числі президент Лєх КачинськийWikipedia/PRSteam

Тоді 2010 року загинули всі пасажири польського президентського літака, що летіли на урочистості з нагоди Катинської трагедії. Нагадаємо, у квітні 2010 в Росію вилетіли дві окремі делегації: прем’єра Дональда Туска і президента Леха Качинського. Прес-секретар окружної прокуратури Варшава-Прага Рената Мазур заявила, що переговори між польським і російським прем’єр-міністрами стосувалося тільки відвідування Смоленська 7 квітня, а не візиту президента через три дні.

– Рішенням 30 червня прокуратура відмовилася розглядати цивільний аспект як причину катастрофи. Малося на увазі перевищення обов’язків або повноважень, – підкреслила Р. Мазур.

До цих пір єдиною людиною, що почула звинувачення у причетності до катастрофи, є колишній заступник начальника Бюро охорони уряду генерал Павел Бєлявни. Його звинувачено в помилках планування, організації і здійснення охорони під час обох візитів. Обвинувачений не визнає своєї провини.

І.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти