Logo Polskiego Radia
Print

Банкрутство власника туристичних бюро Sky Club і Triada

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 04.07.2012 10:24
До Польщі сьогодні повернеться 800 туристів, за кордоном залишаються 6 тисяч клієнтів. У поверненні до дому полякам допомагає влада Мазовєцького воєводства
PAP/Radek Pietruszka

Власник туристичних бюро Sky Club і Triada оголосив своє банкрутство. До Польщі сьогодні повернеться 800 туристів, за кордоном залишаються 6 тисяч клієнтів туристичних агентств Sky Club і Triada. Як інформує туроператор на свой інтернетній сторінці, через фінансові проблеми подальша діяльність є неможливою.


Як каже речниця маршала Мазоєцького воєводства Марта Мілєвська, зараз опрацьовується список туристів, які вилетіли за кордон із цими бюро.
- Маємо надію, що бюро Sky Club якнайшвидше передасть владі воєводства заяву про банкрутство. Ми чекаємо на повний список клієнтів бюро, які зараз перебувають за кордоном, а також на інформацію в яких готелях вони зараз перебувають. Тоді ми зможемо почати процедуру поверення туристів до Польщі.


Як запевняє Марта Мілєвська, працінвники адміністрації Мазовєцького воєводства вже сконтактувалися з консулами і послами країн, в яких перебувають польські клієнти Sky Club і Triada.

Страхова гарантія туроператора складає 25 мільйонів злотих, але не відомо, чи цих коштів вистачить щоб повернути до Польщі усіх туристів.

Вже надходять повідомлення про те, що польських клієнтів бюро Sky Club і Triada виганяють з готелів. Як каже Пауліна Капусцінська з Міністерства закордонних справ Польщі, туристам допомагають польські дипломати, які ведуть переговори з окремими готелями.

- Ми контролювали ситуацію у Португалії, у кількох готелях в Туреччині, але з кількома турецькими готелями не вдалося домовитися. Ці розмови ведуться індивідуальним шляхом, тому складно узагальнювати. Від вчорашнього дня ми працюємо навпомацки.- каже Капусцінська.

Представниця МЗС-у закликає польських туристів в жодному разі не віддавати адміністрації готелів своїх закордонних паспортів. «Ми вже знаємо про випадки, коли готелі заарештували паспорти і шантажували клієнтів» - сказалі Капусцінська.

Інформація для туристів - на сторінці www.mazovia.pl.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти