Logo Polskiego Radia
Print

Вишеградська Група може бути значущою в ЄС

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 05.07.2012 14:29
Міністр Радослав Сікорський: Якби ми були однією країною, належали б до 20-ти наймогутніших економік світу
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський з президентом Угорщини Яношем АдеромМіністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський з президентом Угорщини Яношем АдеромEPA/Attila Kovacs HUNGARY OUT (PAP/EPA)

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський переконує, що Вишеградська Група у період кризи Єврозони може бути значущою силою у Європейському Союзі. В Академії наук Угорщини голова польської дипломатії виступив з лекцією, присвяченою майбутньому ЄС та місцю вишеградських країн. Візит у Будапешті пов’язаний з тим, що 1-го липня Польща очолила Вишеградську Групу – до неї належать Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина. Ці держави мають чималий потенціал, який слід використати задля створення їхнього місця в Європі – заявив міністр Радослав Сікорський.

– У середині 90-тих років наш спільний ВВП досягав, приблизно, 260 мільярдів доларів. Сьогодні він учетверо вищий і дорівнює 1 більйон доларів – це більше, ніж має Туреччина. Якби ми були однією країною, належали б до 20-ти наймогутніших економік світу. Як Вишеградська Група – ми були б 15-тою економікою світу під оглядом паритету купівельної спроможності, – сказав.

Міністр Радослав Сікорський додав, що Польща хоче вибороти якнайбільше фінансування з Європейського Союзу для цілого регіону на наступну бюджетну перспективу.

Голова польського дипломатичного відомства звернув увагу, що країни Вишеградської Групи вже не є відсталим і таємничим місцем на карті Європи, як було колись.

Н.Б./IAR



Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти