Logo Polskiego Radia
Print

В Єгипті продовжується боротьба за владу

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 10.07.2012 12:46
Патриція Сасналь: Усі сили використовують хаос, який панує в Єгипті
Египет. Протест перед Президентським палацомЕгипет. Протест перед Президентським палацом PAP/EPA/KHALED ELFIQI

Поглиблюється політичний хаос в Єгипті. Новий президент цієї країни визнав, що обраний нещодавно парламент має право працювати, тим самим заперечив вирокові, який раніше виніс єгипетський Верховний суд. У понеділок суд знову видав вирок, що парламент був обраний незаконно, а голова парламенту на вівторок скликав засідання у Каїрі.

Аналітик Польського інституту міжнародних справ Патриція Сасналь зазначила, що боротьба за владу в Єгипті продовжується. Новий президент прийняв незаконне ріщення а Мусульманське братство намагається утримати підтримку громадян, яка падає, – каже Патриція Сасналь:

- Уявімо собі, що в демократичній країні президент касує рішення Верховного суду. Мохаммад Мурсі приймає популістські рішення, щоб здобути собі прихильників. Він розігрує це через правовий хаос, який панує в державі, цей хаос використовує також армія та суди. Кожен хоче зайняти якусь позицію в цій боротьбі за владу.

Експертка нагадала, що в Єгипті сьогодні не обов’язує конституція, тому противники Мохаммада Мурсі можуть піддати під сумнів обрання його президентом.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти