Logo Polskiego Radia
Print

Енергетика і ситуація польської меншини у Литві

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 19.07.2012 13:15
Відбулася зустріч прем’єр-міністрів Польщі Дональда Туска і Литви Андріуса Кубіліуса
зустріч прем’єр-міністрів Польщі Дональда Туска і Литви Андріуса Кубіліусазустріч прем’єр-міністрів Польщі Дональда Туска і Литви Андріуса КубіліусаPAP/Jacek Turczyk

Енергетика і ситуація польської меншини у Литві – такими були теми двогодинної розмови прем’єр-міністрів Дональда Туска і Андріуса Кубіліуса. Голова литовського уряду з робочим візитом у середу відвідав Варшаву.

Як каже доктор Моніка Міхалішин з Варшавського Університету, складних питань у двосторонніх взаємовідносинах - чимало. Однією з невирішених залишається справа подвійних назв у місцевостях, де компактно проживають поляки. Цю проблему намагаємося розв’язати двадцять років, - зауважує експертка. Моніка Міхалішин теж звертає увагу на економічну співпрацю, яка об’єднує Польщу та Литву. Це, зокрема, будова Вісагінської атомної електростанції.

- Адже складний процес пошуку стратегічного партнера, яким стала японська фірма Hitachi, плани будови LNG-терміналу, газового сполучення з Польщею, а також дозвіл, який отримала польська фірма LOTOS на пошуки сланцевого газу на території Литви - це дуже серйозні проекти і серйозна співпраця обох країн. - наголошує експертка.

Прем’єр-міністри Польщі та Литви розмовляли теж про політику безпеки в рамках Північноатлантичного альянсу.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти