Logo Polskiego Radia
Print

Українцям буде легше в’їхати до ЄС. Але не всім

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 25.07.2012 14:37
У Брюсселі підписали відповідний додаток до Угоди про спрощений візовий режим між Україною та Європейський союзом. Тепер документ треба ратифікувати
Wikipedia / Xavier HapeWikipedia / Xavier HapeXavier Hape

Буде спрощена процедура видавання шенгенських віз громадянам України, але не всім. В’їхати і перебувати у ЄС на спрощених засадах зможуть, зокрема, студенти, журналісти, представники неурядових організацій, науковці. У Брюсселі підписали відповідний додаток до Угоди про спрощений візовий режим між Україною та Європейський Союзом. Каже речник Міністерства закордонних справ Польщі Марцін Босацький.

- Це, у кількох словах, велике полегшення для українців, коли говорити про в’їзд на територію ЄС. Але прагну наголосити, що документ поки що підписала тільки Європейська Комісія. Слід його ратифікувати як в Україні, так і в ЄС. Потім його повинні схвалити у Європейському Парламенті і Європейській Раді.

Спрощений порядок видавання віз для деяких категорій громадян України – це один з етапів лібералізації візового режиму між Україною та ЄС. Київ приступив до Плану дій щодо лібералізації візового режиму. Як нещодавно оцінила ЄК, Київ поки що не виконав першого етапу Плану дій - законодавчих змін.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти