Logo Polskiego Radia
Print

Пан Гі Мун закликає припинити різню в Сирії

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 26.07.2012 09:59
Звернення генерального секретаря ООН – це відповідь на загострення ситуації в Сирії

Генеральний секретар ООН закликає світових лідерів негайно припинити «різню» в Сирії. Пан Гі Мун заявив, що світ уже не може чекати й дивитися, як у Сирії «ріжуть людей». Звернення генерального секретаря – це відповідь на загострення ситуації в Сирії. Урядові війська розпочали масовану атаку з використанням бойових винищувачів у місті Алеппо, а в Дамаску армії Башара аль-Ассада вдалося повернути контроль над районами, які займали повстанці. До сирійської столиці прибув новий голова місії спостерігачів ООН, генерал Бабакар Ґей, який сказав про надію довести до закінчення конфлікту.

– Ми повертаємося з надією, що переможе мудрість і з’явиться світло в тунелі, завдяки якому ми зменшимо рівень насильства. У нас ще 30 днів, від сьогодні до кінця місії. Ми використаємо кожну нагоду, щоб зменшити страждання людей. Це наша найбільша турбота, – сказав генерал Бабакар Ґей.

Місія спостерігачів ООН вперше прибула до Сирії у квітні, щоб стежити за перемир’ям, яке формально вступило в дію 12 квітня. Однак, швидко виявилося, що перемир’я – це фікція, а в червні спостерігачі ООН оголосили, що вже не будуть їздити до Сирії, бо це занадто небезпечно. Кілька днів тому Рада Безпеки ООН вирішила продовжити місію ще на місяць, але протягом додаткового часу оглядачі повинні закінчити роботу і виїхати з цієї країни. У середу 25 липня повідомлено, що з Сирії виїхала половина з-поміж 300 спостерігачів.

Н.Б./IAR



Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти