Logo Polskiego Radia
Print

Голова Європейської Комісії у Греції

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 26.07.2012 11:03
З приводу економічного та політичного контексту нинішній візит не є стандартним
Wikipedia/Wladyslaw Sojka

В Афінах сьогодні відбудеться зустріч голови Європейської Комісії Жозе Баррозу з прем’єр-міністром Греції Антонісом Самарасом. Головна тема – це кризова економічна ситуація Греції. Це перший від 2009 року візит голови Єврокомісії у Греції, хоч в ЄС запевняли, що йдеться про частину регулярних зустрічей голови Комісії з європейськими лідерами. Метою є розмова віч-на-віч з грецьким прем’єр-міністром про економічну ситуацію в Європі та Греції.

Проте, з приводу економічного та політичного контексту нинішній візит не є стандартним. Відбувається у момент дискусій про можливе банкрутство Греції та її вихід з Єврозони. З’являються оцінки, що Афіни не будуть спроможні зреалізувати обіцянок, а це спричинить припинення міжнародної фінансової допомоги і саме банкрутство. Введення Грецією в дію програми заощаджень оцінюють експерти ЄС. На основі їхнього рапорту буде можливим перерахування чергового траншу позики. Європейська Комісія передбачає, що Афіни не отримають її до вересня.

Тим часом, ймовірність, що Греція вийде з Єврозони, протягом півтора року зросла, приблизно, до 90 відсотків – оцінює американський Citi bank. Раніше таку можливість оцінювали на 50-75 відсотків. Згідно з рапортом, Італія та Іспанія повинні отримати фінансову допомогу з Європейського Союзу та Міжнародного валютного фонду. Citi bank прогнозує, що протягом 2-3 років зменшиться кредитна вірогідність США та Японії.

Н.Б./IAR



Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти