Logo Polskiego Radia
Print

Сікорський висловив співчуття з приводу ДТП в Братошевіцях

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 31.07.2012 10:10
В Інституті судової експертизи у Лудзі зроблено попередню ідентифікацію восьми жертв ДТП. Тіла однієї з загиблих ідентифікувати не можна, тому необхідним буде дослідження ДНК
PAP/Grzegorz Michałowski

Міністр закордонних справ Польщі висловив голові українського дипломатичного відомства співчуття з приводу трагічного ДТП, в якому загинули громадяни України. Під час телефонної розмови Радослав Сікорський запевнив Костянтина Грищенка, що польські консульські служби готові допомогти рідним загиблих. Як сказав польський дипломат, поляки глибоко співчувають сім’ям жертв ДТП.

В Інституті судової експертизи у Лудзі зроблено попередню ідентифікацію восьми жертв ДТП, що стався на переїзді у місцевості Братошевіце. Як каже речник Лудзької прокуратури Кшиштоф Копаня, тіла одного з загиблих ідентифікувати не можна, тому необхідним буде дослідження ДНК. Вступні дані про те, що жертвами ДТП були громадяни України, підтверджуються.

- Усі є громадянами України. Переважна більшість – це молоді люди, віком від 20 до 30 років. Найстаршій жертві було 44 роки. Сьогодні в Інституті судової експертизи почнуться судово-медичні експертизи тіл. - каже Копаня.

З-посеред дев’яти загиблих шестеро жінок і троє чоловіків. Українці працювали в одній з овочепереробних фірм. Мікроавтобус «Ford Transit», який потрапив у аварію, був розрахований на шість осіб, але їхало ним десятеро осіб.

Перші оцінки показують, що водій автобуса не затримався перед знаком STOP, який знаходиться перед переїздом. Про вину водія свідчать короткі сліди гальмування, вже за знаком STOP, і розповіді свідків трагедії.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти