Logo Polskiego Radia
Print

Пробачити й просити вибачення?

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 13.08.2012 08:15
Патріарх московський Кіріл і голова Польської єпископської конференції, архієпископ Юзеф Міхалік, спільно закликають до взаємного прощення
Flickr/Press Office of Patriarch of Moscow and all Russia

Очільник Руської православної церкви прибуває до Польщі в цей четвер, 16 серпня. Це буде перший в історії візит глави російського православ’я над Віслою. 17 серпня разом з польськими єпископами буде підписане спільне звернення польською й російською мовами. Робота над документом тривала більше 2 років. Повідомлення буде першим спільним документом, підписаним представниками обох Церков. Речник Єпископату, ксьондз Юзеф Кльох пояснює, що у заклику буде звернення до поляків і росіян – щоб просили взаємного прощення. Додав, що спірні історичні питання не є основною темою документа:

– Найголовніше – примирення. Історичними питаннями нехай займуться історики. Спільне звернення стане першим кроком, за яким підуть чергові. Не можна очікувати, що 17 серпня будуть узгоджені всі питання, – сказав він.

Патріарх перебуватиме в Польщі з 16 до 19 серпня. Він зустрінеться, зокрема, з президентом Польщі й маршалом Сенату, також візьме участь у святкуванні Преображення в православній святині на горі Грабарка, що на Підляшші.

І.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти