Logo Polskiego Radia
Print

У Бенгазі загинув посол США

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 12.09.2012 15:37
Броніслав Коморовський: У Північній Африці відбуваються небезпечні процеси

З Бенгазі відкликано усіх американських дипломатів, а президент США Барак Обама гостро засудив вбивство посла США у Лівії і трьох інших американських громадян. Посол США у Лівії Джон Крістофер Стівен загинув у вчорашній атаці на американське консульство у Бенгазі. Лівійські мусульмани атакували будівлю дипломатичної місії після того, як в Інтернеті з’явився низькобюджетний фільм, в якому ображалося пророка Мухаммеда.

Поки що рано давати цьому однозначну оцінку, – каже президент Польщі Броніслав Коморовський. Але, як додав, у Північній Африці відбуваються небезпечні процеси і їх не помічати не можна.

– Без сумніву, можна пов’язати те, що відбулося, з небезпечними процесами у східних регіонах Лівії, але теж у Єгипті, де про себе дедалі голосніше заявляють різні екстремальні форми діяльності Аль-Каїди. Підтримуючи «арабську весну», ми побоювалися, що можуть проявитися політичні елементи, які мислять у категоріях фундаменталізму, – сказав польський президент.

Антиамериканські протести відбулися теж у Єгипті. У Каїрі протестувальники подерли американський прапор перед посольством США.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти