Logo Polskiego Radia
Print

Представлено вимоги Конгресу жінок

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 15.09.2012 18:30
Дональд Туск: Розмова про права жінок є розмовою про те, як вивести Польщу і Європу з кризи
Дональд Туск і Барбара ЛябудаДональд Туск і Барбара ЛябудаPAP/Tomasz Gzell

«Ми не можемо собі дозволити такого, щоб половина популяції була придушена бар’єрами, правилами та поганими звичаями». Такими словами польський прем’єр-міністр Дональд Туск звернувся до учасників 4-го Конгресу жінок. Як відзначив глава польського уряду, розмова про права жінок є також розмовою про те, як вивести Польщу і Європу з кризи. Дональд Туск нагадав, що на вівторкову засіданні уряд Польщі прийняв рішення підписати Конвенцію Ради Європи про запобігання і боротьбу з насильством над жінками.

Другого дня переговорів Конгресу відбулися сесії присвячені, зокрема, стереотипам та запобіганню насильству відносно жінок. Лауреаткою Спеціальної нагороди Конгресу жінок стала Барбара Лябуда – діячка демократичної опозиції у період ПНР, депутатка, президентська міністр та посол у Люксембургу, а останнім часом – учасниця програмної ради Конгресу жінок.

На завершення дводенного 4-го Конгресу жінок висновки переговорів представлено прем’єр-міністрові. Деякі з них – це вимога лібералізації антиабортного закону, забезпечення догляду над малими дітьми у відповідних установах, введення паритету статі на виборчих списках та в керівництві державних компаній.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти