Logo Polskiego Radia
Print

У Білостоці розпочався фестиваль «Інший вимір»

PR dla Zagranicy
Anatoliy Zymnin 21.09.2012 16:10
Захід проходить у польському місті вже вшосте, цього року фестиваль присвячений українській культурі

Концерт легендарної групи «The Ukrainians», показ українського фільму з 1929 року в супроводі живої музики, фотовиставка – це лише деякі пункти програми фестивалю «Інший вимір», який 21 вересня розпочався у польському місті Білосток.

Фестиваль проходить у цьому місті вже вшосте, його організовує Білостоцький Осередок культури. «Мета заходу – показати багатокультурний характер міста та його громади перед Другою світовою війною», – розповіла Польському прес-агентству (PAP) директор осередку Ґражина Двораковська. Саме тому щороку фестиваль присвячений іншій культурній групі. У попередніх роках це були, зокрема, єврейська, білоруська і німецька культури, а цього року заходи присвячені передусім культурі українській.

Під час фестивалю «Інший вимір», який триватиме до 29 вересня, запланована, зокрема, авторська зустріч з українською письменницею Оксаною Забужко та презентація коміксу «Ворошиловград», який створили польські митці Марцін Сурма та Артур Вабік на підставі однойменного твору відомого українського письменника Сергія Жадана.

АЗ/РАР

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти