Logo Polskiego Radia
Print

Польські політики позитивно про візит Коморовського

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 22.09.2012 13:48
Представники польських політичних партій згодні, що візит президента Броніслава Коморовського в Україні був успішним.
Wikipedia/Dancingwombatsrule

У п’ятницю 21-го вересня польський та український державні керівники відкрили Польський військовий цвинтар у Биківні, де поховані майже дві тисячі поляків, що загинули від рук НКВС 1940 року.

Радник президента Томаш Наленч переконаний, що візит Броніслава Коморовського значущий не тільки в історичному, але і в політичному вимірі. Глава Польщі зустрівся у Києві не тільки з державним керівництвом України, але також з представниками опозиції – переконуючи, щоб найближчі парламентські вибори стали для їхньої країни перепусткою до Європи.

– Це послідовна підтримка проєвропейських сил в Україні. Присутність польського президента тим важливіша, що – як відомо – Європейський Союз стримується з такими візитами. Польща має такий привілей, що може бути країною, яка підтримує зв’язок з Україною. Це надзвичайно важливо. Це один з найважливіших візитів президента Коморовського протягом двох років дотеперішнього правління, – сказав радник президента.

Представник опозиційної партії Рух Палікота Анджей Розенек вважає, що Польща програє у боротьбі за наближення України до Європи. Проте, політик відзначив, що найбільші заслуги в цій справі має колишній президент Алєксандер Кваснєвський.

Євродепутат від Польської селянської партії Ярослав Каліновський додав, що польським обов’язком є підтримувати Україну на її шляху до Європи, незалежно від того, яка політична партія у цій державі при владі.

Політик найбільшої опозиційної партії, Право і справедливість, Маріуш Блащак відзначив, що Польща взаєминам з Україною не надає достатньої уваги.

Євродепутат Войцєх Олєйнічак від Союзу лівих демократів відзначив: це добре, що справа колишньої прем’єрки Юлії Тимошенко перестала бути головною темою розмов між Україною та закордонними політиками.

Представник керівної Громадянської платформи Анджей Галіцький звернув увагу, що стосунки з Україною є непростими з огляду на політичну нестабільність. Щоб Україна визначила свій шлях, українці самі повинні бути певними свого вибору – сказав політик.

Яцек Курський від Солідарної Польщі погодився з думкою, що політика відносно України є складною. Тому, як каже, візит президента Коморовського можна назвати успіхом.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти