Logo Polskiego Radia
Print

Тіла спочивали у невідповідних могилах

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 25.09.2012 14:39
Тіла Анни Валєнтинович і Тереси Валєвської-Пшиялковської замінено. Це підтвердили дослідження генетичного коду жертв смоленської авіакатастрофи
Останки польського літака ТУ-154М. У катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 представників Польщі, в тому числі президент Лєх КачинськийОстанки польського літака ТУ-154М. У катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 представників Польщі, в тому числі президент Лєх КачинськийWikipedia/PRSteam

Ексгумовані минулого тижня тіла двох жертв смоленської авіакатастрофи, що сталася з 10 квітня 2010 року спочивали у невідповідних могилах. Про це засвідчують дослідження генетичного коду жертв – повідомив пресовий секретар Верховної військової прокуратури полковник Збіґнєв Жепа.

- Нині надійшли звіти з проведених генетичних досліджень, вони однозначно засвідчують про те, що тіла замінено. Окрім цього, ми очікуємо ще на результат інших досліджень, які виконуються з наказу прокуратури, ми їх повинні отримати протягом 3-4 місяців — заявив Жепа.

Ідеться про тіла колишньої лідерки профспілки «Сорлідарність» Анни Валєнтинович та віце-голови фонду Голгофа Сходу Тереси Валєвської-Пшиялковської, які залинули внаслідок катастрофи президентського літака, що розбився під Смоленськом.

Ексгумації тіл відбулися минулого тижня в Ґданську і Варшаві.

Нагадаємо, що 10 квітня 2010 року неподалік летовища «Сєвєрний», що поблизу Смоленьська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту. У катастрофі загинуло 96 людей. Польська делегація прямувала на урочистість з нагоди 70-тої річниці Катинського злочину.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти