Logo Polskiego Radia
Print

Грузини не відвертаються від Заходу

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 03.10.2012 09:57
Марек Сівєц: результати парламентських виборів у Грузії свідчать про те, що грузини не кажуть «ні» Заходові, але прагнуть іншого стилю влади
Flickr/Cooperative Longbow-Lancer

Попередні результати парламентських виборів у Грузії свідчать про те, що грузини не кажуть «ні» Заходові і реформам проте прагнуть іншого стилю влади, - переконує євродепутат Союзу лівих демократів (Sojusz Lewicy Demokratycznej) Марек Сівєц.

За попередніми, неповними даними у парламентських вборах в Грухії перемогла коаліція «Грузинська мрія», яку очолює мільярдер Бідзіна Іванішвілі. Міхеіл Саакашвілі визнав свою поразку і оголосив перехід до опозиції.

«Мало хто сподівався так спектакулярної перемоги» - підкреслив у розмові з ППА Марек Сівєц. Євродепутат зауважив, що «оскільки в країнах колишнього СРСР зміна влади відбувається внаслідок виборів, це якийсь плюс для демократії». На погляд Сівєца, Грузію чукає тепер важка когабітація, позаяк Саакашвілі не є людиною, схильною до співпраці. Проте він буде змушений пошанувати результати виборів – додав Марек Сівєц.

Л.З./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти