Logo Polskiego Radia
Print

Євродепутати - про бюджет ЄС

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 11.10.2012 14:55
Євродепутати з бюджетної комісії проголосували у четвер проти обмежень у євросоюзному бюджеті на 2014-2020 роки
flickr / European Parliament

Бюджетна комісія ЄС – проти обмежень у євросоюзному бюджеті на 2014-2020 роки. У четвер депутати розглядали бюджетну пропозицію, проголосували проти обмежень. Обрізати витрати вимагають багаті країни ЄС, котрі до загальної скарбниці платять більше, ніж з неї отримують. Менш заможні країни, переважно з так званого нового ЄС (зокрема, Польща), хочуть, щоб фінансова підтримка була якомога більшою, тому запропонований Європейською комісією проект бюджету є для них корисним. Каже голова бюджетної комісії Алан Ламасур (Alain Lamassour).

– Європейський парламент наполягає, щоб бюджет ЄС відповідав сьогоднішнім потребам Спільноти. Тому ми повинні зробити більше і краще. Ми вважаємо, що пропозиції Європейської комісії є розумними, тому ми стоїмо на боці друзів фонду когезії – не хочемо, щоб ці пропозиції були обмежені.

Оцінка бюджетної комісії буде розглядатися євродепутатами за два тижні, на пленарному засіданні. Згодом, під час саміту ЄС, який відбудеться у листопаді, євросоюзні лідери голосуватимуть за прийняття бюджету на 2014 – 2020 роки.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти