Logo Polskiego Radia
Print

Польські документи можуть зашкодити білорусам

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 18.10.2012 15:15
МЗС Польщі не бачить проблеми. Євродепутат Павел Коваль: Це не промах міністерства, а системна помилка
Павел КовальПавел КовальPolskie Radio

Газета «Rzeczpospolita» написала, що в березні цього року польська сторона відправила поштою документи, які стосуються прибуткового податку фізичних осіб, білоруським опозиціонерам. Вони отримували добові за участь у конференціях, організованих відомством закордонних справ Польщі. На частині листів були сліди, які свідчили про те, що їх відкривали.

Польське МЗС не бачить проблеми у факті відправлення білоруським опозиціонерам цих документів. Віце-міністр закордонних справ Польщі Катажина Пелчинська-Наленч пояснює, що виплачення добових не суперечить білоруському законові. Польське відомство не отримало інформації про будь-які проблеми адресатів зі сторони білоруської влади.

Однак, євродепутат Павел Коваль наголошує, що білоруський режим може використати інформацію про гонорари і самі декларації, а винним є польське відомство закордонних справ.

– Це не промах МЗС, ця помилка є системною, тому що це чергова ситуація, коли МЗС не подбав про наших білоруських партнерів. Я не погоджуюся з мисленням, що нічого не сталося. МЗС у цій справі як адвокат, який дізнається про секрет свого клієнта, привселюдно захищає його, а тихцем уможливлює прокуратурі здобути докази про вину, – сказав політик.

Фінансові документи стосуються не надто високих сум, кількохсот злотих, що їх громадяни Білорусі отримали торік, при нагоді саміту Східного партнерства у Варшаві.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти