Logo Polskiego Radia
Print

Дискусія над бюджетом на 2013-ий рік

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 24.10.2012 08:19
Опозиція критикує, а коаліція – хвалить положення польського державного бюджету на наступний рік
Сейм Республіки ПольщаСейм Республіки ПольщаKrzysztof Białoskórski/www.sejm.gov.pl

У Сеймі відбулися дебати над проектом прибутків і витрат держави 2013 року. Міністр фінансів Яцек Ростовський сподівається, що ВВП зросте на 2,2 відсотки, а інфляція досягне 2,7 відсотків. Голова відомства фінансів передбачає, що після слабкого 2013-го року, в польській економіці настане пожвавлення. Мають цьому служити дії на благо розвитку: програма «Польські інвестиції», підтримка малих і середніх підприємств, дерегуляція й підтримка інноваційності.

За словами міністра Яцека Ростовського, Польща стоїть перед вибором: або піти шляхом безпечного розвитку, про який згадував у своєму недавньому виступі прем’єр-міністр Дональд Туск і який враховано в проекті бюджету, або альтернативним скороченим шляхом, який пропонує опозиція. Це вибір між безпекою та фінансовою пірамідою – сказав міністр Ростовський.

Зовсім по-іншому пропозицію бюджету оцінюють опозиційні угруповання. Право і справедливість твердить, що політика уряду призводить до виникнення державних боргів і обезлюднення Польщі. Інша партія, Рух Палікота, ставить творцям державного бюджету на наступний рік закид розтрачання державних грошей, відсутності ідей, як боротися з безробіттям, невідповідність обіцянок реальним доходам бюджету.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти