Logo Polskiego Radia
Print

Президенти Польщі і ЄС про вибори в Україні

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 14.11.2012 07:42
Результати виборів в Україні слід розглядати як абсолютний успіх проєвропейських настроїв – заявив у Брюсселі президент Польщі Броніслав Коморовський
Президент Польщі Броніслав КоморовськийПрезидент Польщі Броніслав КоморовськийJacek Turczyk

Про парламентські вибори, зокрема, голова держави говорив з головою Європейської Ради Германом ван Ромпеєм.

Броніслав Коморовський висловив сподівання на те, щоб вдасться погодити два процеси: процес наближення до ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, та вирішення внутрішніх проблем у нашого східного сусіда.

– Ми би дуже хотіли, щоб можливий процес зближення з Європейським Союзом в Україні означав прогрес у реформуванні держави, зокрема, у сфері судочинства й прокуратури і всього того, що пов’язане з явищами, які довгий час нас непокоять, – каже він.

З часу арешту, а потім засудження Юлії Тимошенко на 7 років ув’язнення у 2011 році, стосунки Києва і Брюсселя, фактично, залишаються замороженими. Польська влада – єдина в ЄС, яка дотепер утримує контакти з українською владою на найвищому рівні.

Українська опозиція оголосила, що вона не буде визнавати результати виборів, поки Центральна виборча комісія не оголосить про перемогу своїх кандидатів у декількох округах. ЦВК оголосила, що вибори повинні бути повторені в 5 округах.

І.І./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти