Logo Polskiego Radia
Print

Дональд Туск закликає до компромісу

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 14.11.2012 15:14
Дональд Туск розмовляв з Анґелою Меркель про бюджет ЄС на 2014-2020 роки. Німецька канцлер наголосила, що обидві країни мають «кардинально різні вихідні пункти»
Дональд Туск і Анґела Меокель Дональд Туск і Анґела Меокель PAP/Rafał Guz

Європі потрібен швидкий бюджетний компроміс – завив Дональд Туск після зустрічі з Анґелою Меркель. Прем’єр-міністр Польщі розмовляв з канцлер Німеччини про нові бюджетні пропозиції на 2014-2020 роки.

– Сьогодні Німеччина обстоює різке скорочення витрат. Польща вважає, що ці скорочення повинні бути збалансовані, що слід зберегти політику гуртування, як головний європейський інструмент задля економічного розвитку і збільшення працевлаштування. – сказав Дональд Туск.

Анґела Меркель наголосила, що у справі бюджету ЄС обидві країни мають «кардинально різні вихідні пункти». Однак ми будемо інтенсивно консультуватися під час найближчого саміту Європейської Ради – додала німецька канцелер.

У Берліні тривають 12-ті польсько-німецькі урядові консультації. Зі столиці Німеччини Дональд Туск вилетить у Брюссель, де зустрінеться з головою Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу. Польський прем’єр розмовлятиме із головою Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, автором останньої пропозиції бюджету ЄС на 2014-2020 роки.

Нагадаємо, що політика гуртування ЄС (політика когезії) спрямована на зменшення розриву в розвитку між різними регіонами та країнами Європейського Союзу і досягнення економічної та соціальної згуртованості Спільноти.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти