Logo Polskiego Radia
Print

Країни Євроcоюзу поділені у справі майбутнього бюджету

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 15.11.2012 14:11
Через тиждень розпочинається саміт ЄС, під час якого чільники Європи мають узгодити спільний бюджет на 2014-2020 роки

Країни Євросоюзу поділені у справі майбутнього бюджету. Порозуміння нелегко буде досягти – так прем’єр-міністр Дональд Туск підсумував консультації з європейськими лідерами у справі витрат на роки 2014-2020. Через тиждень розпочинається саміт ЄС під час якого чільники Європи мають узгодити спільний бюджет.


Країни ЄС віддалені від себе в справі євросоюзного бюджету як планети в галактиці, - таке космічне порівняння польського прем’єра Дональда Туска описує ситуацію Спільноти перед кульмінаційною точкою переговорів.


- Напевно попереду нас тернистий шлях і – на мій погляд – найбільш критичний момент, коли йдеться про майбутнє Європейського Союзу. - каже керівник польського уряду.

Польща виступає проти обмеження витрат у євросоюзному бюджеті. Навіть ті, які запропонував Герман ван Ромпей важко буде схвалити.


- Спроби збільшення скорочень понад те, що пропонується, не мають жодних шансів на успіх. - каже Туск.

Завтра на тему бюджет Дональд Туск розмовлятиме з Франсуа Олландом, який приїде з візитом до Варшави. Ця зустріч завершить дипломатичні переговори керівника польського уряду. Протягом цього тижня Дональд Туск зустрічався, зокрема з Анґелою Меркель, Мартіном Шульцом та Жозе Баррозу.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти