Logo Polskiego Radia
Print

Ключ до членства України в ЄС лежить над Дніпром

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 27.11.2012 09:53
А.Ротфельд вірить, що угода про асоціацію поміж Україною та ЄС буде підписана 2013 р.
Адам Даниэль РотфельдАдам Даниэль Ротфельд

Польща є речником вступу України до ЄС, проте ключ до членства лежить не за кордоном, але в середині країни, яка прагне приєднатися до цієї організації, - заявив у понеділок у Києві колишній керівник польських дипломатів Адам Данєль Ротфельд.
Лише рішучі кроки української влади спричиняться до поліпшення відносин Києва з Брюсселем. На такі кроки складається, зокрема, звільнення колишньої прем’єр та боротьба з корупцією, - зазначив колишній міністр закордонних справ Польщі, Адам Ротфельд:

- Найбільшою хворобою, яка травить Україну, тобто раком, який її з’їдає, є зв’язок великого бізнесу з політикою чисто корупційного характеру. Корупція є в цій країні не просто порушенням права, але це елемент системи.

Крім цього, - як зазначив Адам Ротфельд, - влада в Києві повинна підготувати точний порядок європейської інтеграції і пояснити українцям, чому об’єднання з Європою для них корисне.

Польський дипломат, який в Університеті Тараса Шевченка виступив з доповіддю «Перспективи України в ЄС» впевнений, що вже наступного року буде підписаний договір про асоціацію України з ЄС, а цю подію попередить звільнення суперниці Віктора Януковича, екс-прем’єр Юлії Тимошенко.

Л.З./PAP/IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти