Logo Polskiego Radia
Print

Палестина є державою-спостерігачем в ООН

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 30.11.2012 13:08
Резолюцію про надання Палестині статусу країни-спостерігача при ООН, яка не є членом цієї організації, підтримали 138 держав зі 193
Махмуд Аббас, президент Палестинської Національної АдміністраціїМахмуд Аббас, президент Палестинської Національної Адміністрації PAP/EPA/ANDREW GOMBERT

Палестина отримала статус спостерігача в Організації Об’єднаних Націй. Генеральна асамблея ООН більшістю голосів схвалила Резолюцію про надання Палестині статусу країни-спостерігача при ООН, яка не є членом цієї організації. Резолюцію підтримали 138 держав зі 193, проти були 9 членських країн ООН, 41 держава, в тому числі Польща, утрималася від голосу.

Позицію польської сторони пояснює міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

– Ми підтримуємо створення двох демократичних держав, які мирно співіснують у безпечних кордонах, але вважаємо, що найкращим засобом для цього є безпосередні переговори. Одночасно маємо сумніви, чи ця символічна перемога Палестини поліпшить ситуацію двох народів на Близькому Сході, а це – найважливіше. – сказав голова польської дипломатії.

У ґроні країн, що утрималися від голосу – Великобританія, Німеччина, Австралія. Проти надання Палестині статусу країни-спостерігача в ООН голосували, зокрема, Ізраїль, США, Канада.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти