Logo Polskiego Radia
Print

Донька Тимошенко закликає поляків зупинити будування авторитаризму в Україні

PR dla Zagranicy
Anatoliy Zymnin 06.12.2012 13:36
За словами Євгенії Тимошенко, ЄС перед підписанням з Україною Угоди про асоціацію має певні інструменти впливу на Київ

Євгенія Тимошенко закликала польських та світових політиків зупинити будування авторитарного режиму в Україні. Про це донька ув’язненої екс-прем’єрки Юлії Тимошенко заявила в інтерв’ю Українській службі Польського радіо 6 грудня під час свого першого візиту до Варшави. Євгенія Тимошенко бере участь у VIII Польсько-німецько-українському форумі.

Євгенія Тимошенко, яка вже понад рік намагається привернути увагу світової громадськості до проблеми політичних переслідувань над Дніпром, закликала польських політиків реагувати на те, що відбувається в Україні.

- Польські політики, як ніхто інший, знають: якщо закрити очі на беззаконня, то диктатура буде побудована набагато швидше. Ми закликаємо польських та світових політиків не закривати очі на диктатуру та зупинити авторитаризм в Україні, - заявила Євгенія.

За словами доньки Юлії Тимошенко, Європейський Союз перед підписанням з Україною Угоди про асоціацію має певні інструменти впливу на Київ.

- Результат може принести висунення Європейським Союзом чітких умов та визначення часових меж для зупинення формування в Україні авторитарного режиму, - підкреслила донька опозиціонерки.

Євгенія Тимошенко переконана, що українці без допомоги демократичного світу не впораються з репресіями. Тому донька екс-прем’єрки визначила три головні мети своєї діяльності. Перше – отримати невідкладне рішення Європейського суду з прав людини щодо звільнення та реабілітації українських політв’язнів. Друге – прикути якнайбільшу увагу світу до ситуації в Україні та отримати допомогу в зупиненні будування авторитаризму над Дніпром. Третє – запустити механізм впровадження заходів проти кожного з українських політиків, причетних до репресій та корупції.

Нагадаємо, частина експертів вважає, що оцінка парламентських виборів в Україні з боку польських очільників була занадто ліберальною.

ОБ/АЗ

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти