Logo Polskiego Radia
Print

2012 рік – найтрагічніший для журналістів

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 20.12.2012 08:41
Цього року у світі загинуло 88 журналістів, тобто на третину більше, ніж попереднього
Мікрофон з логотипом Польського радіоМікрофон з логотипом Польського радіоPolskie Radio

Для журналістів 2012 рік був одним з найтрагічніших в історії. Свідчить про це спеціальний рапорт організації Репортери без кордонів.

Протягом цього року у світі загинуло 88 журналістів – тобто на третину більше, ніж попереднього року. Таких трагічних статистичних даних не було від початку проведення цього моніторингу 17 років тому. Особливо небезпечним цей рік був у Сирії, Сомалі, а також у Пакистані. Автори рапорту оцінюють, що найбільш наражені на небезпеку були, зокрема, люди, які займаються громадянською журналістикою, котрі намагалися документувати різного типу події і загинули від рук функціонерів сил безпеки. Організація Репортери без кордонів підкреслює: ті, хто вбиває журналістів, як правило, не несуть за це відповідальності, що дає їм відчуття безкарності.

Під оглядом числа ув’язнених журналістів перше місце займає Туреччина. У рапорті повідомляється, що в турецьких в’язницях більше журналістів, ніж у Китаї, Еритреї, Ірані або Сирії. Багато з них перебуває без вироку в ізоляторах тимчасового тримання.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти