Logo Polskiego Radia
Print

Президент підписав Закон про насіння

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 22.12.2012 12:22
Метою підписаного закону є врегулювання важливої для польського рільництва системи вирощування насіння та садивного матеріалу
Президент Броніслав КоморовськийПрезидент Броніслав Коморовський PAP/Jacek Turczyk

Президент Броніслав Коморовський підписав закон про насіння, який врегульовує зокрема питання насіння генетично модифікованих рослин.

Як повідомила Канцелярія президента, метою підписаного закону є врегулювання важливої для польського рільництва системи вирощування насіння та садивного матеріалу, що мають суттєвий вплив на ефективність сільськогосподарського виробництва – повідомила прес-секретар Канцелярії Йоанна Тшаска- Вєчорек.

– Пан президент у своєму листі до прем’єр- міністра від 30 листопада закликав, щоб запровадити врегулювання, що стосуються генетично модифікованих організмів в одному великому законі. Проте, увесь процес має бути попереджений широкими консультаціями та громадськими дебатами, – заявила Тшаска-Вєчорек.

Підписаний президентом закон дозволить урядові в окремих розпорядженнях заборонити вирощування конкретних видів генетично модифікованих рослин. Це особливо стосується кукурудзи MON 810 та картоплі Амфлора.

Координаторка кампанії організації Ґрінпіс «СТОП ГМО» Йоанна Місь наголосила в розмові з Польським радіо, що важливо, щоб уряд видав розпорядження в цій справі якомога швидше, і щоб закон та розпорядження уряду набули чинності одночасно.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти