Logo Polskiego Radia
Print

Європейська Комісія – у Дубліні

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 10.01.2013 13:24
Виїзне засідання Європейської Комісії влаштовано на відкриття головування Ірландії в ЄС
Wikipedia

У четвер 10 січня у Дубліні відбувається виїзне засідання Європейської Комісії на чолі з її головою. Вже стало традицією, що комісари відвідують країну, яка у даному півріччі очолює роботу Європейського Союзу, на початку її головування. Від 1-го січня цього року таку функцію виконує Ірландія. При цій нагоді, представники ірландського уряду офіційно оголошують план роботи, хоч основні завдання і виклики президентства цієї країни в ЄС відомі. Це – чергові реформи у Єврозоні й наступні етапи створення банківського союзу зі спільним фондом на допомогу банкам та гарантією депозитів. Ірландія повинна вміло вести переговори, щоб довести до порозуміння.

Друга ключова справа – це бюджет ЄС на період 2014-2020 років. Вирішальною буде думка голови Європейської Ради Германа ван Ромпея, проте, Ірландія відповідатиме за встановлення понад 60-ти правил, які уможливлять виплачення грошей. Ірландський прем’єр-міністр Енда Кенні заявив: «Ми підготувалися до головування дуже ретельно. Будемо працювати на 150 відсотків, аби показати, що ми спроможні досягти запланованих цілей в ЄС».

Ірландія керує роботою Європейського Союзу вже усьоме. Її дотеперішні президентські завдання здобули високі оцінки. Щоправда, це невелика країна, але з сильною адміністрацією та дипломатією.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти