Logo Polskiego Radia
Print

Глава Польщі зустрівся з дипломатичним корпусом

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 16.01.2013 08:59
Дальша європейська інтеграція відбуватиметься навколо Єврозони – відзначив Броніслав Коморовський. Президент Польщі висловив задоволення станом польсько-українських відносин.
Новорічна зустріч у Президентському палаці з дипломатичним корпусомНоворічна зустріч у Президентському палаці з дипломатичним корпусомPAP/Jacek Turczyk

Президент Броніслав Коморовський попередив, що Польща буде підтримувати Європу у боротьбі з фінансовою кризою. Глава держави заявив про це при нагоді традиційної новорічної зустрічі з акредитованими в Польщі дипломатами. На вечірню зустріч до Президентського палацу прибули представники 93 держав. Звертаючись до дипломатів, Броніслав Коморовський сказав, що його держава боротиметься з кризою проєвропейських позицій.

– Ми повинні спільно повернути віру в майбутнє нашого континенту, бо чимало проблем ЄС випливає з кризи взаємної довіри і з відчуття непевності. Ми віримо, що Європа може подолати егоїзм і поділи, а стратегічний підхід переважить над тимчасовими інтересами і часто неоправданим острахом за майбутнє, – сказав президент.

Польський президент висловив вдоволення фактом, що за півроку до гурту учасників ЄС належатиме також Хорватія. Броніслав Коморовський також говорив про минулорічний візит до Польщі російського патріарха Кіріла І і згадав про Білорусь.

– Нас турбує відсутність виразного перелому в ситуації у Білорусі і в польсько-білоруських взаєминах. Ми дуже хотіли б, щоб такий перелом міг відбутися. Тому незмінно бажаємо білоруському народові здобути повноту волі і свободи, – сказав президент Броніслав Коморовський.

Президент Польщі висловив задоволення станом польсько-українських відносин. "Ми задоволені добрим станом польсько-українських відносин", - сказав Броніслав Коморовський. Польський очільник наголосив на тому, що Польща надалі буде заохочувати українських друзів до послідовного впровадження змін та реформ, завдяки яким стане можливим підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, а також поглиблення польсько-українських взаємин.

Броніслав Коморовський при нагоді зустрічі з дипломатами сказав також про надію на повернення добрих відносин між Польщею та Литвою.

Н.Б./Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти