Logo Polskiego Radia
Print

Чи Велика Британія вийде з Європейського Союзу?

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 23.01.2013 10:32
Відповідь може принести референдум – вважає британський прем’єр-міністр Девід Камерон
Велика БританіяВелика БританіяWikipedia

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон заявив, що референдум у справі дальшої участі його країни в Європейському Союзі повинен відбутися найпізніше до кінця 2017 року, якщо при владі утримаються консерватори. У промові на тему взаємин з ЄС глава британського уряду переконував, що Великобританія прямує до зміни принципів участі в Євросоюзі. За його словами, референдум – необхідний, позаяк багато громадян не схвалює нинішніх правил. Девід Камерон запевнив: він сам хоче, щоб Великобританія залишалася у Співтоваристві, але на основі змінених принципів.

– Я не ізоляціоніст, але хочу кращих умов для моєї країни та Європи. Отож, виступаю як британський прем’єр-міністр з позитивним баченням майбутнього Європейського Союзу. Велика Британія хоче й повинна відігравати важливу роль у цьому майбутньому, – сказав політик.

Девід Камерон додав, що британці ставляться до Європейського Союзу більш практично, ніж емоційно. Для них ЄС – це засіб, за допомогою якого вони хочуть досягти мети: добробуту, стабільності, знайти опору демократії у Європі і поза нею. Голова британського уряду попередив, що його країна не планує приєднуватися до Єврозони.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти