Logo Polskiego Radia
Print

Віктор Янукович у списку видатних поляків

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 24.01.2013 14:40
«Його предки, з боку батька були поляками і католиками», - пояснює Polski Network, організація, яка визнала Віктора Януковича одним зі знаних сучасних поляків
Фото: Тарас Шумейко

Всесвітня організація поляків Polski Network визнала Віктора Януковича одним з найвидатніших сучасних поляків.
Polski Network – читаємо на сайті організації – сприяє розвиткові польського суспільного та економічного капіталу, дозволяє на обмін інформацією, допомагає зберегти або закріпити польську тотожність серед її членів (...). Організацію засновано для того, щоб об’єднати понад межами держав польських професіоналів, підприємців, науковців та громадських активістів. Ми пропагуємо польську етнічну солідарність, – прагнемо, щоб поляки (...) підтримували один одного у бізнесі, політичній та громадській діяльності.
До списку найвідоміших поляків та осіб з польським корінням, який склала ця організація, потрапив і президент України Віктор Янукович, як «український політик (...), науковець, професор економії та права». «Його предки з боку батька були поляками і католиками» – пояснюється у біографії, де також зазначено, що Янукович «є противником надання прав ветеранів партизанам з УПА та ОУН».

Крім Віктора Януковича до списку відомих поляків, який нараховує понад 150 прізвищ, увійшли журналістка BBC Ева Еварт, французька акторка Жульєт Бінош, японський винахідник Акіра Фухімото, російський політик Сєрґєй Ястшембський.

Л.З./ www.polskinetwork.org/

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти