Logo Polskiego Radia
Print

Транссексуалка буде віце-спікером Сейму?

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 30.01.2013 15:05
Ліберали за, а консерватори проти
Анна ҐродзькаАнна ҐродзькаPAPRadek Pietruszka

Перша транссексуалка польського парламенту Анна Ґродзька найімовірніше стане кандидаткою ліберального Руху Палікота на крісло віце-спікера Сейму. Підтримку для попереднього віце-спікера Ванди Новіцької партія відкликала у зв’язку з «преміальним скандалом», парламентські високопосадовці отримали величезні грошові нагороди.

Заступник керівника Руху Палікота, Артур Дембський вважає, що Анна Ґродзька є компетентним кандидатом на пост віце-спікера.

– Я особисто ваажаю, що Анна впорається із цим, вона досить добре підготовлена, і це буде значний прорив у Польщі. Наша партія в Сеймі знаходиться для того, щоб руйнувати певні стереотипи, адже ми проповідуємо право на рівність для всіх, – каже він.

Інші депутати партії підкреслюють, що дискредитація Анни Ґродзької тільки тому, що вона є транссекуалом, є дискримінацією. Проти кандидатури Анни Ґродзької виступають депутати консервативних Права і справедливості та Польської селянської партії. У свою чергу, Солідарна Польща заявляє, що буде боротися за місце віце-спікера для свого клубу.

І.І./IAR

tags: ЛГБТ
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти