Logo Polskiego Radia
Print

Сікорський: Спочатку Україна, потім Молдова

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 18.02.2013 13:58
Молдова не має шансів обігнати Україну у процесі наближення до європейських структур - зазначив міністр закордонних справ Польщі

Протягом найближчих днів будуть інтенсифіковані переговори на тему програми Східне партнерство ЄС, мета якої наближення до євросоюзних структур таких держав, як Україна, Білорусь, Азербайджан, Вірменія, Грузія та Молдова.

Східне партнерство (СП) - це одна з головних тем понеділкової зустрічі керівників євросоюзної дипломатії в Брюсселі. У вівторок про прагнення Молдови до інтеграції з ЄС говоритимуть у Кишиневі голови дипломатії Польщі, Швеції та Великобританії.

Міністр закордонних справ Польщі зазначив, що актуальні переговори є ключовими перед самітом СП, який відбудеться у листопаді в Вільнюсі. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запевнив, що немає шансів, аби Молдова обігнала Україну у процесі наближення до європейських структур:

– Ні, це є неможливим з технічної точки зору тому, що текст угоди (про асоціацію - ред.) з Україною ми вже узгодили. Деякі переклади угоди вже готові або майже готові. Отже, за технічними критеріями, ми невдовзі будемо готові підписати угоду з Україною. А коли говорити про інші країни Східного партнерства, то треба завершити переговори і, потім, парафувати угоду, – сказав міністр.

Молдова сьогодні ще веде переговори з ЄС у справі Угоди про асоціацію. Прагне їх завершити перед самітом Східного партнерства, який відбудеться у листопаді у Вільнюсі. Договір про асоціацію України з ЄС уже парафований і чекає на підпис. Це може відбутися під час вільнюського саміту.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти