Logo Polskiego Radia
Print

Не вистачає пунктів перетину кордону з Україною

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 20.02.2013 13:59
Представники місцевих органів влади в прикордонних повітах Польщі наголошують, що пунктів перетину кордону абсолютно не вистачає
Priadko

Триває підготовка до Європейських Днів Добросусідства 2013. Традиційно в цей час, на Люблинщині, для місцевого руху відкривається тимчасовий кордонний перехід з Україною. Представники місцевих органів влади в прикордонних повітах наголошують, що пунктів перетину кордону абсолютно не вистачає. Є плани щодо будови мостів на річці Буг, проте в цій справі нічого не відбувається – наголошує староста Влодавського повіту Вєслав Голячук.

- Якщо б це залежало від органів місцевого самоврядування, ми вже завтра розпочали б будову моста, і співпрацювали в ширшому масштабі. На жаль, від нас це не залежить, і ми намагаємося натискати на владу воєводства, і на центральну владу, щоб ці мости побудувати якомога швидше. На заході країни, кожних 6 кілометрів були пункти перетину кордону. Я представляю повіт, де майже 85 кілометрів немає ніякого пункту. Величезний ринок збуту, грандіозний потенціал – на жаль залишаються невикористані - заявив Голячук.


Поки є план, щоб тимчасовий пункт перетину кордону був відкритий протягом двох тижнів. Дотепер, під час Європейських Днів Добросусідства рух на кордоні був можливим лише в час тривання заходу.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти