Logo Polskiego Radia
Print

ЄС сподівається на асоціацію з Україною, але очікує прогресу

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 25.02.2013 15:22
Заявив про це голова Європейської Ради Герман ван Ромпей після саміту Україна–ЄС у Брюсселі
Президент України Віктор Янукович і голова Європейської Ради Герман ван РомпейПрезидент України Віктор Янукович і голова Європейської Ради Герман ван РомпейPAP/EPA

Європейський Союз сподівається, що до листопада буде підписано Угоду про асоціацію з Україною, але очікує від Києва прогресу в реалізації умов підписання угоди – заявив голова Європейської Ради Герман ван Ромпей.

«У нас історична можливість досягти прогресу у наших відносинах шляхом підписання угоди про асоціацію і вільну торгівлю між Україною та ЄС», – сказав Герман ван Ромпей на прес-конференції після саміту Україна–ЄС у Брюсселі.

Проте, голова Європейської Ради наголосив, що до травня цього року ЄС очікує від України «відчутного прогресу», який покаже, що ця країна готова здійснити поставлені Євросоюзом умови підписання угоди. «Деякі кроки були зроблені, але нам потрібен більший і конкретніший прогрес. Це можливо, проте часу – мало», – додав Герман ван Ромпей.

ЄС узалежнює підписання Угоди про асоціацію з Україною від умови, що українське державне керівництво почне рішучі дії і досягне помітного прогресу у трьох сферах: забезпечить узгодження виборчих процесів з міжнародними стандартами, займеться проблемою вибіркового застосування закону і проведе реформи, узгоджені у плані відносно асоціації.

Президент України Віктор Янукович запевнив, що Київ зробить усе для того, щоб підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у листопаді й закликав скасувати візи для громадян України, які подорожують до Європейського Союзу

Н.Б./IAR, PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти