Logo Polskiego Radia
Print

Патріоти проти викупу польської землі іноземцями

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 10.03.2013 15:29
Підписанти будуть підтримувати протести на захист рідної землі і домагатимуться заборони її продажу

У Познані, що на Заході Польщі, 10 патріотичних організацій об’єдналися, аби діяти разом проти того, щоб іноземці скуповували землю чи використовували її для видобувної діяльності.

Декларацію було оголошено під час конференції профспілки Індивідуальних рільників Солідарність та Комітету захисту польської землі під гаслом «На захист польської землі та суверенітету. Незалежний економічний форум».
Учасники конференції, зокрема наголошували: чергові уряди дозволяли, щоб іноземці за «безцінь» викуповували національне майно: банки, заводи, шахти, підприємства, а тепер настала черга польської землі. Виступаючі наголошували, що не допустять «п’ятого розбору Польщі».

Підписанти будуть підтримувати усі форми протесту на захист рідної землі і будуть домагатися заборони її продажу. У прийнятій декларації стверджується, що в руках іноземців в рамках оренди, сьогодні залишається більше мільйона гектарів землі сільськогосподарського призначення.
А крім цього, іноземцям вже видано сотні концесій на видобування мінеральної сировини, через що – вважають патріоти – буде знищено кількасот тисяч гектарів рільничих земель.

Нагадаємо, що згідно з законом, іноземці матимуть право купувати польську землю сільськогосподарського призначення після 2016 року, - саме так Польща домовилася з Євросоюзом. Але, ось уже кілька місяців фермери кількох воєводств на північному заході Польщі, протестують проти продажу державної землі економічним суб’єктам, що пов’язані з закордонним капіталом.

В.П./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти