Logo Polskiego Radia
Print

Польща не проти безвізового руху для росіян, але...

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 12.03.2013 08:40
Поляки підтримали позицію Німеччини, німці стали більш поступливими до росіян у цій справи, але чехи і прибалти – ні
Radosław SikorskiRadosław SikorskiРАР

Польща висловлюється за умовне скасування віз для росіян, які здійснюють поїздки до Європейського Союзу. Про це повідомив учора у Брюсселі міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.
Ця справа була однією з тем зустрічі керівників дипломатії 27 країн співтовариства. Міністр Сікорський пояснював – Польща має добрий досвід з Росією у справі безвізового руху ще до вступу до Шенгенської зони. І додав – росіяни дотримуються угоди про малий, прикордонний рух, що його було задіяно минулого року:

- Це створює передумови того, що вони будуть також відповідно ставитися до можливої візової лібералізації за умови, що Росія дотримається нелегких умов – біометричні паспорти, безпечні кордони, угоди про реадмісію із сусідами. Польща буде умовно підтримувати безвізовий рух для Росії, і в такому ж темпі для країн Східного Партнерства.

Московська влада вже давно домагається безвізового руху з ЄС. Поляки підтримали позицію Німеччини, німці стали більш поступливими до росіян у цій справи, але Чехія та Балтійські країни – ні.

В.П./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти