Logo Polskiego Radia
Print

Коли до Польщі повернуться уламки літака Ту-154 М?

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 15.03.2013 09:41
Генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет каже, що є можливість передати Польщі уламки Ту-154 М та бортові самописці перед завершенням російського слідства
Останки польського літака ТУ-154М. У катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 представників Польщі, в тому числі президент Лєх КачинськийОстанки польського літака ТУ-154М. У катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 представників Польщі, в тому числі президент Лєх КачинськийWikipedia/PRSteam

Уламки літака Ту-154 М, що розбився під Смоленськом, і бортові самописці повернуться до Польщі. Коли? Про це у Москві питає генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет. Голова польських прокурорів зустрівся з головою Слідчого комітету Російської Федерації Алєксандром Бастрикіном. Як каже Анджей Серемет, польська сторона вийшла із наступною пропозицією.

- Після нашого аналізу законодавства, як внутрішнього російського права, так і міжнародних угод, ми дійшли висновку, що існує можливість передати Польщі уламки літака і самописці, а одночасно надати доступ до цих предметів російській стороні – якщо вона виступить із таким запитом. Це буде відбуватися на засадах, на яких польські прокурори мають доступ до цих предметів у Росії, а може й кращих. - каже Анджей Серемет.

Досі російська сторона запевняла, що передасть Польщі уламки літака тільки після завершення слідства у справі причин смоленської катастрофи. Як стало відомо, росіяни планують завершити слідство до 10 липня 2013 року.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти