Logo Polskiego Radia
Print

Квітень – вирішальний місяць для України

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 01.04.2013 15:08
Якщо зараз Україна не виконає завдань, – чергова нагода підписати Угоду про асоціацію швидко не надійде
flickr

Квітень стане вирішальним місяцем для України. Якщо країна над Дніпром хоче восени підписати Угоду про асоціацію, яка наблизить її до Євроспільноти і угоди про вільну торгівлю, то вона повинна виконати ті умови, що їх ставить Європейський Союз.
Ув’язнення колишньої прем’єрки Юлії Тимошенко та інших опзиційних політиків погіршило стосунки на лінії Брюссель-Київ і призвело до затримки складання підпису між сторонами.

Травневий термін визначила Європейська Комісія. Якщо у листопаді на саміті Східного партнерства має дійти до підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом, то через місяць Брюссель повинен розпочати пов’язані з цим відповідні процедури і він повинен бути переконаним, що Київ – готовий.
«Перед тим, як ми підпишемо документ, потрібні конкретні позитивні рішення української влади», – говорив недавно комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.
Європейський Союз домагається від влади у Києві зміни виборчої ординації згідно з міжнародними стандартами і реформи судочинства. Йдеться про те, щоб право не застосовувалося вибірково і щоб вироки не мали політичних мотивів. Євросоюзні дипломати наголошують – якщо зараз Україна не виконає завдань, що на неї покладені, – чергова нагода підписати Угоду про асоціацію швидко не надійде.

В.П./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти