Logo Polskiego Radia
Print

У Варшаві дебатують про критерії прийняття євровалюти

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 04.04.2013 14:37
Ґжеґож Колодко: Головне, щоб курс злотого до євро був корисним для польської економіки

Для прийняття євровалюти ключовим чинником буде курс злотого – вважає економіст Ґжеґож Колодко. Колишній віце-прем’єр та міністр фінансів взяв участь у дебатах на тему виконання критеріїв прийняття євро у Польщі, які зорганізував президент Броніслав Коморовський.
Ґжеґож Колодко зазначив, що головне для Польщі, щоб курс злотого по відношенні до євро був корисним для польської економіки.

– Він (курс злотого ред.) не має бути ні сильним, ні слабким, він має бути таким, який створюватиме шанси для конкурентоспроможності польської економіки, бо наша стратегія зростання мусить спиратися на експортну експансію, – сказав Ґжеґож Колодко.

Курс злотого до євровалюти має уможливити експорт польським компаніям. Як не дивно (хоч це жодною мірою не пов’язане з політикою), якраз актуальний курс більш-менш відповідає цим критеріям – додав економіст під час дебатів «Як тривало виконати номінальні критерії євро?». Колодко добавив, що для прийняття євровалюти Польщі достатньо виконати Маастрихтські критерії.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти