Logo Polskiego Radia
Print

Польща відповість на пропозицію росіян за півроку

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 06.04.2013 11:58
Росіяни потребують більш-менш півроку аби представити технічно-концептуальні деталі своєї пропозиції. Щойно тоді Польща дасть свою відповідь

Протягом шести місяців Польща відповість на російську пропозицію стосовно побудови газопроводу Ямал ІІ. Про це заявив віце-прем’єр-міністр та міністр економіки Януш Пєхоцінський на прес-конференції після повернення з саміту країн Балтії, що відбувся у Санкт-Петербурзі.

Януш Пєхоцінський сказав, що у ході розмов з керівництвом Ґазпрому росіяни заявили, що потребують більш-менш півроку аби представити технічно-концептуальні деталі своєї пропозиції.

Віце-прем’єр-міністр звернувся з закликом до журналістів та опозиції про більшу довіру до польського уряду.

- Навколо цієї справи багато політики, яка має різні рації. Ви знаєте російську дипломатію, тому звертаюся до вас із закликом, щоб ви вірили своєму урядові, і не намагалися функціонувати так, як це запрограмували деякі швидкі російські ЗМІ - сказав польський політик.

Нагадаймо, у четвер, меморандум у справі будови другої нитки ямальського газопроводу підписали: польська фірма EuRoPol Gaz та російський Ґазпром. За повідомленнями російської сторони, меморандум передбачає реалізацію проекту газопроводу через територію Польщі в напрямі Словаччини та Угорщини. Пропускна здатність сполучення - щонайменше 15 мільярдів кубометрів газу в рік.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти