Logo Polskiego Radia
Print

Павел Коваль: Справа Луценка – це добрий сигнал з України

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 07.04.2013 11:58
На думку польського євродепутата, Указ про помилування колишнього міністра внутрішніх справ України позитивно сприймуть у Європі
Павел КовальПавел КовальPolskie Radio

Польський євродепутат Павел Коваль оцінює, що помилування колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка – це перша протягом тривалого періоду добра інформація з України. Юрій Луценко був засуджений до 4-ох років позбавлення волі за зловживання службовим становищем і розтрату бюджетних коштів. У серпні минулого року отримав чергове покарання – 2 роки позбавлення волі за наказ стежити за водієм та охоронцем екс-заступника СБУ Володимира Сацюка. Павел Коваль, активно заангажований у діалог з Україною, вважає, що постанову президента Віктора Януковича позитивно сприймуть у Європі.

– Президент України цим рішенням показує Європі добру волю. Без сумніву, це сприймують як крок у галузі, котра здавалася для України найскладнішою у переговорах про асоціацію з ЄС, тобто зрушення в питаннях прав людини, правосуддя. Немає сумніву, що це сприймуть як серйозний елемент успіху місії Європарламенту – Пата Кокса і Алєксандера Кваснєвського, – каже євродепутат.

Павел Коваль вважає, що державне керівництво України уважно стежитиме за реакціями Європи на звільнення Юрія Луценка, а позитивні коментарі можуть мотивувати Київ до дальших дій.

Звільнити колишнього міністра внутрішніх справ України закликали західні політики. Для них, подібно як для української опозиції і багатьох експертів, Юрій Луценко був політичним в’язнем. Указ про його помилування, безперечно, поліпшить взаємини Києва і Брюсселя й збільшить шанс на підписання у листопаді Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти