Logo Polskiego Radia
Print

Померла «Залізна леді»

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 08.04.2013 15:41
Діяльність Маргарет Тетчер на посаді глави британського уряду коментують польські експерти
PAP_EPA

Після тяжкої хвороби, на 87-му році життя померла колишня прем’єрка Великої Британії Маргарет Тетчер. Вона найдовше, одинадцять років, керувала британським урядом і була єдиною жінкою на цьому посту. Коли Тетчер очолила кабінет, країна переживала серйозну фінансову кризу. Але, завдяки радикальним і суперечливим діям, зокрема, вона ліквідувала соціальні дотації, вдалося оздоровити британську економіку. Саме тому Маргарет Тетчер почали називати «Залізною леді».
Публіцист столичного журналу «The Warsaw Voice» Анджей Йонас вважає, що Маргарет Тетчер, незважаючи на суперечливості, які супроводжували її рішення, була видатним політиком.

– Вона належала до тих нечисленних постатей у світі політики, які додавали до політики солідну порцію моральності. Тетчер належала до таких людей, про яких казали, що вони поводять себе порядно. У цей же час, вона була рішучим політиком, що відчули на своїх спинах, наприклад, британські гірники, – каже А. Йонас.

Анджей Садовський з Центру Адама Сміта на початку 90-их років, разом з колегами, зустрічався з Маргарет Тетчер, коли вона перебувала у Варшаві і відкривала Фонд її імені.

– Вона була такою, якою її згодом представляв фільм, – від неї випромінювала енергія і переконання про слушність власних поглядів, того, що вона дотепер зробила. Тобто, ми мали справу із зовсім іншим форматом політичного лідера. Це справжній політичний лідер, а не особи, що більше нагадують керівників відділень, а не державних мужів, – підкреслив А. Садовський.

Причиною смерті колишньої прем’єрки Великої Британії Маргарет Тетчер був інсульт.

В.П./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти