Logo Polskiego Radia
Print

Уряд не ухвалив ніякого рішення щодо газопроводу польською територією в обхід України

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 12.04.2013 09:15
Це підкреслювалося у четвер на польсько-українській газовій конференції в Міністерстві економіки

У зустрічі взяли участь, зокрема, заступник глави українського уряду Юрій Бойко, віце-прем’єр Януш Пєхоцінський, колишній президент Польщі Александер Кваснєвський та Яцек Пєхота, голова польсько-української торгової палати.

Минулого тижня польський «EuRoPol Gaz» і російський «Газпром» підписали меморандум про будівництво другої нитки газопроводу Ямал-II з території Білорусі до Польщі до Словаччини.

«Ми повинні зробити висновки з ситуації стосовно меморандуму з Газпромом», – заявив український заступник міністра палива та енергетики, Володимир Макуха, у Варшаві, наголосивши, що поляки й українці повинні більше говорити про енергетичні проекти.

– Ми повинні зробити висновки з цієї ситуації. Головний урок в тому, що ми повинні говорити один з одним більше і працювати разом, і тоді краще розумітимемо інтереси між двома сторонами, – сказав Макуха.

Відкриваючи конференцію, екс-президент Александер Кваснєвський сказав, що цей рік буде поворотним моментом в історії нашого східного сусіда. Європейський Союз чи Євразійський Союз? За словами екс-президента, саме перед таким вибором стоїть нині Україна. Колишній президент закликав до переговорів з Україною стосовно газового меморандуму. На його думку, Варшава повинна проводити консультації з цього питання з Києвом, щоб усунути всі протиріччя.

І.І./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти