Logo Polskiego Radia
Print

Центральна Європа стане сильним регіоном

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 13.04.2013 15:40
Польща головуватиме у Вишеградській групі до червня
Логотип Вышеградской группы.Логотип Вышеградской группы.Источник: wikipedia/ Public Domain

Країни Вишеградської групи – Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина, - хочуть створити сильний регіон Центрально-Східної Європи. Такий зміст декларації, що її було прийнято на зустрічі спікерів парламентів країн Вишеградської групи у Варшаві.
Про зміст декларації поінформувала спікер польського Сейму Ева Копач:

- Ми, перш за все, зосередили свою увагу на тому, щоб злагодити наслідки сьогоднішньої кризи, щоб посилити економічний розвиток, який нині дещо сповільнюється, але впливає на якість життя наших громадян. Ми хочемо подолати усі ці труднощі для тих, кого ми тут представлаємо, - наголосила Ева Копач.

Спікер польського Сейму додала, що країни Вишеградської групи представлять спільну позицію на кипрській конференції щодо європейського фіскального пакту. Ця позиція буде надіслана з проханням про підтримку балтіським і скандинавським країнам, які позитивно ставляться до ідеї Вишеградської групи. Спікер польського Сейму Ева Копач наголосила, що спільний голос групи держав, краще почують в ЄС, ніж голоси окремих країн:

- Сьогоднішня зустріч, перед якою відбулися глибокі дискусії, закінчилася прийняттям спільної декларації спільної позиції, яка наголошує – ми будемо поглиблювати співпрацю наших парламентів і будувати дуже сильний регіон Центрально-Східної Європи для того, щоб наш голос було добре чути у всьому Європейському Союзі, - сказала Ева Копач.

Польща головуватиме у Вишеградській групі до червня.

В.П./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти