Logo Polskiego Radia
Print

Будуть нові літаки для польських VIP-персон

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 15.04.2013 14:08
Поки що, найважливіші особи у Польщі користуються послугами національного перевізника, авіакомпанії LOT
Polskie Linie Lotnicze LOT

Будуть нові літаки для польських VIP-персон. Голова Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козєй повідомив, що досягнуто порозуміння у справі відкриття відповідних процедур: є згода президента і прем’єр-міністра. Президент очікує законопроекту на тему фінансування купівлі літаків. Поки що немає повних даних, якими ці літаки мають бути. На думку генерала Станіслава Козєя, вони повинні гарантувати свободу дій президента або прем’єр-міністра під час подорожі, а обслуговувати їх повинні військові пілоти.

– Ці літаки мають служити як пост управління державою у критичних ситуаціях. Отже, вони повинні бути відповідно обладнані, не тільки системами зв’язку, але й охорони. Йдеться передусім про європейську дальність польоту. Це не конче мають бути великі літаки, радше, вони повинні бути меншими, для важливої персони з її найближчими співробітниками, – каже Станіслав Козєй.

Технічні дані та умови, які повинні здійснювати нові літаки для VIP-персон, має підготувати Міністерство національної оборони. Поки що, відомство працює над тимчасовим тендером, тобто можливістю чартерувати літаки для найважливіших осіб у державі до 2014 року.

Поки що, польські VIP-персони користуються послугами польського національного перевізника і подорожують літаками Embraer. Обслуговують їх пілоти авіакомпанії LOT.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти