Logo Polskiego Radia
Print

Україна може приєднатися до Бойової групи Вишеградських країн

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 18.04.2013 14:19
Бойова група V4 буде створена на період від січня до червня 2016 року
Сопот, 17.04.2013 р.Сопот, 17.04.2013 р.PAP/Adam Warżawa

Ймовірно, що Україна приєднається до Бойової групи Вишеградських країн – повідомлено при нагоді зустрічі у Сопоті на півночі Польщі керівників національних генштабів Вишеградської четвірки. Бойова група V4 буде створена на період від січня до червня 2016 року і має бути готова виконувати завдання від імені Європейського Союзу. Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина хочуть запросити до участі Україну – сказав голова Генерального штабу Польського війська генерал Мєчислав Цєнюх.

– Я переконаний, що Україна зможе запропонувати деякі можливості, за умови, що вони будуть для нас придатними, і всі 4 держави на це погодяться, – сказав Мєчислав Цєнюх.

Голова Генштабу Збройних сил Словаччини генерал Петер Войтек зазначив, що створення бойової групи дуже важливе для всіх Вишеградських країн.

– Група V4 2016-го року буде одним зі характерних знаків Вишеградської Групи. Ми будуватимемо спроможність цієї групи, базуючись на наших власних можливостях. Проте, ми відкриті на співпрацю з іншими країнами, – сказав Петер Войтек.

До складу бойової групи ввійдуть від півтори до 3-ох тисяч солдатів. Україна бере участь у регулярних засіданнях голів штабів групи V4 від 2007 року.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти